Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neobvyklé přátelství s člověkem

Joao Pereira s tučňákem magellanskýmPočínaje rokem 2016 se stalo neobvyklé přátelství tučňáka magellanského s člověkem hitem internetu. 

Joao Pereira de Souza je 71letý rybář z Brazílie, který našel tučňáka roku 2011 vyhladovělého a pokrytého naftou na opuštěné pláži. Vzal ho domů, kde jej omyl a pravidelně krmil, dokud jeho malý kamarád nezesílil. Když se jej poté pokusil vypustit zpět do přírody, tučňák, kterému dal jméno ‚‚Dindim‛‛, se k odchodu neměl.

Dindim zůstal se starým rybářem celých 11 měsíců. Poté však, hned co vyměnil staré peří za nové, zmizel. Tady ale příběh nekončí. Za pár měsíců byl tučňák zpět u Joaa.

A tak to chodí už celých pět let. Dindim zůstává s rybářem zhruba osm měsíců a poté na čtyři měsíce mizí pravděpodobně na pobřeží Argentiny nebo Chile. Přichází v červnu a odchází v únoru. Uplave tedy kolem 8000 km každý rok, aby mohl být s mužem, který mu zachránil život.

Pro Globo TV Joao řekl, že má Dindima rád jako vlastního syna a věří, že tučňák jej má taky rád. Nikdo jiný se ho nesmí dotýkat, všechny ostatní klovne. „Každý rok je přítulnější a vypadá ještě šťastnější, že mě opět vidí. “

Biologové žasnou, není to prý vůbec obvyklé chování u tučňáků, a tak je možné, že Dindim věří, že je Joao část jeho rodiny. Možná si dokonce myslí, že je taky tučňák.

 

 

Zdroj: prask.nova.cz